Gratis je eigen logo ontwerpen
Geplaatst op: 21 okt, 2020

Gratis je eigen logo ontwerpen

Je wilt graag een logo dat bij je bedrijf past en dit wil je graag zelf maken? Heel begrijpelijk, maar waar begin je? Het maken van een logo is over het algemeen vrij lastig. Dat is omdat er creativiteit om de hoek komt kijken, maar ook omdat je vaak kennis in huis moet hebben van specifieke software om het logo te kunnen maken. Nu kan je dit natuurlijk gewoon uit handen geven, maar ik ga je laten zien hoe je toch je eigen logo kan ontwerpen en maken, zodat jij je logo kan gebruiken voorop je website, visitekaartjes, auto of andere zaken.

Waar kan ik een logo maken?

We gaan een logo maken in Canva. Nu vraag jij je waarschijnlijk af, wat is dat? Canva is een website waarmee je gemakkelijk zelf ontwerpen kan maken door middel van een drag-en-drop systeem. Ook kan je heel veel bestaande ontwerpen gebruiken, en deze heel gemakkelijk aanpassen. Je kunt bovendien ook kiezen voor een betaalde versie. Met de betaalde versie kan je uit nog veel meer ontwerpen kiezen, afbeeldingen, illustraties en kan je de achtergrond transparant maken. Mocht je de betaalde versie willen proberen dan is dat geen probleem, je kunt namelijk 1 maand gratis Canva proberen. Ben je overtuigd dat kost het je € 11,99 per maand.

Je eigen logo ontwerpen

Hoe maak je een logo?

1. Als eerst ga je naar de website van Canva en registreer je een account. Heb je al een account dan kan je daarmee inloggen.

2. Wanneer je bent ingelogd klik je linksboven op “Sjablonen” en daarna klik je op “Logo”.

Logo maken in Canva

Je kunt nu uit tientallen gratis ontwerpen kiezen, als je voor de betaalde versie gaat kan je uit meer dan duizend verschillende ontwerpen kiezen. Heb je een mooi ontwerp gevonden? Klik dan het ontwerp aan, en klik daarna op “Dit sjabloon gebruiken”. Binnen Canva ga ik als voorbeeld van het ontwerp “Wit en Groen Staaf Afbeelding Muziek DJ Logo” gebruik maken.

Canva ontwerp gebruiken

3. Je zit nu in de Canva editor, vanuit hier kan je het ontwerp helemaal aanpassen naar eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van de kleur, lettertype, formaat, tekst en ga zo maar door. Het is aan te raden is om er gewoon even mee te spelen zodat je kan zien hoe gemakkelijk het is.

De Canva editor waarmee je ontwerpen kan aanpassen

4. Nadat je het ontwerp klaar hebt kan je rechtsboven op “Downloaden klikken”. Wanneer je op “Downloaden” klikt heb je de mogelijkheid om “Transparant” aan te zetten. In mijn ontwerp wil ik graag de achtergrond transpart hebben. Mocht ik mijn ontwerp namelijk willen bedrukken op een visitekaartje, t-shirt of auto dan heb je geen witte achtergrond. Transparant is alleen aan te klikken wanneer je de betaalde versie hebt, maar dit is geen probleem aangezien je 1 maand gratis van de betaalde versie kunt gebruikmaken.

Probeer gratis Canva.
Canva abonnement
Canva ontwerp downloaden

Je eigen ontwerp maken in Canva

Zie hier het uiteindelijke resultaat:


Mocht je een vraag hebben laat dan gerust een reactie achter, of stuur mij een bericht via de contactpagina.

Terug
WhatsApp
Messenger