Selecteer een pagina
Gratis privacybeleid generator van de overheid
Gepubliceerd op: 31 januari 2021
Geplaatst door: Frank
Categorie: Reviews

Gratis privacybeleid generator van de overheid

De overheid heeft een ‘privacybeleid generator’ website online gezet waarbij je door middel van een aantal stappen te volgen een op maat gemaakte privacybeleid voor op je website.

Als midden- of kleinbedrijf lever je goederen en/of diensten aan klanten. Hiervoor heb je persoonsgegevens nodig. Wat je met deze gegevens doet, vertel je aan je klant in een privacyverklaring op je website. Hiertoe ben je ook wettelijk verplicht.

De overheid vermeld zegt het volgende:

  • Voldoet aan de nieuwe privacywetgeving die in mei 2018 in werking is getreden (de AVG).
  • Kort en voor je klanten begrijpelijk is.
  • Zo goed als mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf (je moet hier en daar wel zelf nog wat gegevens toevoegen).

De website

Zelf heb ik het ook geprobeerd en het is gebruiksvriendelijk. Maak gelijk een privacybeleid aan door naar de directe link te gaan: https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator/generate/

privacybeleid generator
Privacybeleid generator

Je moet 10 stappen volgen waarbij je steeds antwoord moet geven op een aantal vragen. Na het volgen van de stappen krijg je een op maat gemaakte privacybeleid. Let op: Je zal nog wel je privacybeleid moeten bijwerken aangezien niet alle informatie wordt meegenomen.

Let op: de volgende informatie ben je nog verplicht om in je privacybeleid toe te lichten:

  • Vergeet straks niet in de tekst van de privacyverklaring de alinea onder het kopje ‘Geautomatiseerde beluistvorming’ aan te vullen met de informatie die voor jouw organisatie van toepassing is
  • Vergeet straks niet in de tekst van de privacyverklaring de alinea onder het kopje ‘Hoe lang we persoonsgegevens bewaren’ aan te vullen met de door jou gehanteerde bewaartermijn(en).
  • Vergeet straks niet in de tekst van de privacyverklaring de alinea onder het kopje ‘Delen met derden’ aan te passen en aan te vullen met de informatie (idealiter in een tabel) die voor jouw organisatie van toepassing is.
  • Vergeet straks niet aan de tekst van jouw privacyverklaring de verschilende namen, types, functies en bewaartermijnen van op jouw website geplaatste cookies toe te voegen.

Kom je er niet uit, of heb je hulp nodig? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Shares