Selecteer een pagina
Hoe installeer je een WordPress thema
Gepubliceerd op: 23 november 2020
Geplaatst door: Frank
Categorie: Wordpress

Hoe installeer je een WordPress thema

Je hebt verschillende manieren om een WordPress thema te downloaden en te activeren. In deze post laat ik je zien hoe je een WordPress Thema activeert vanaf de WordPress Theme pagina. En hoe je een gedownload WordPress thema van bijvoorbeeld een andere website activeert op je WordPress website.

Welke hoofdstukken komen aanbod?

  • Installeer een WordPress thema
  • Gedownload thema uploaden en activeren via WordPress

Installeer een WordPress thema

Ga naar de achterkant van je WordPress toe door achter je domeinnaam /wp-admin te zetten. Klik vervolgens aan de linkerkant op ‘Weergave’ en klik dan op ‘Thema’s’. Je komt op een pagina terecht waarbij je bovenin op ‘Nieuwe toevoegen’ kan klikken.

WordPress nieuwe thema toevoegen
WordPress nieuwe thema toevoegen

Vanaf hier zie je allemaal verschillende thema’s die je kan toepassen op je WordPress website. Wanneer je de juiste hebt gevonden klik je het thema aan. Je kunt nu linksboven op ‘Installeren’ klikken. Nadat je installatie voltooit is klik je op activeren. Je kunt nu het thema instellen naar wens!

Gedownload thema uploaden en activeren via WordPress

Ga naar de achterkant van je WordPress toe door achter je domeinnaam /wp-admin te zetten. Klik vervolgens aan de linkerkant op ‘Weergave’ en klik dan op ‘Thema’s’. Je komt op een pagina terecht waarbij je bovenin op ‘Nieuwe toevoegen’ kan klikken, klik daarna op ‘Thema uploaden’. Het volgende komt in beeld te staan ‘Wanneer je een thema in .zip formaat hebt, kun je die installeren door het hier te uploaden’.

WordPress Thema uploaden
WordPress Thema uploaden

Klik op ‘Bestand kiezen’ en zoek het gedownloade thema op. Zorg dat het bestand een .zip bestand is. Klik daarna op ‘Nu installeren’.

Na het uploaden krijg je de mogelijkheid om op ‘Activeren’ te klikken. Na het activeren staat het thema actief op je WordPress website.

Divi thema geüpload WordPress
Divi thema geüpload WordPress

Gedownload thema uploaden via FTP en activeren via WordPress

Pin It on Pinterest

Shares