Selecteer een pagina
Uitleg: Hoe installeer je het DIVI thema
Gepubliceerd op: 7 mei 2021
Geplaatst door: Frank
Categorie: Divi | Wordpress

Ga je gebruik maken van DIVI, en wil je het DIVI thema installeren op je WordPress website? In deze uitleg komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Het DIVI thema aanschaffen
  • DIVI thema downloaden
  • Het thema installeren op WordPress
  • Het thema licentie activeren

Het DIVI thema aanschaffen

Heb je nog geen DIVI? Ga naar de website van Elegantthemes (Elegantthemes is het bedrijf achter DIVI) en klik rechtsboven op ‘PRICING’.

Je ziet 2 mogelijkheden om het DIVI thema aan te schaffen.

  • Je kan voor $89 per jaar gebruik maken van alle DIVI mogelijkheden.
  • Denk je DIVI lang te gaan gebruiken? Dan kan ik je het aanraden om de $249 pakket aan te schaffen. Dit kost natuurlijk wel meer, maar je hoeft niet elk jaar opnieuw $89 te betalen.

DIVI thema downloaden

Nadat je DIVI hebt gekocht log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord op de website van Elegantthemes.

Je komt nu op het dashboard gedeelte waarbij je het thema kan downloaden. Klik op de paarse knop ‘DOWNLOAD THE DIVI THEME’ en sla het bestand op bij je ‘Downloads’ of ‘Documenten’ map.

Je kan ook de DIVI plugin downloaden, dat doen we in dit geval niet. Wat is het verschil tussen het DIVI thema en de DIVI plugin?

  • Bij het thema van DIVI heb je ook de customizer van DIVI en heb je de plugin niet nodig.
  • Met de DIVI plugin kan je pagina’s bewerken terwijl je een ander thema gebruikt.

Het thema installeren op WordPress

Login op je WordPress website, en klik aan de linkerkant op ‘Weergave’ en dan op ‘Thema’s’. Je komt op de thema beheer pagina terecht van je website. Bovenin zie je een knop staan ‘Nieuwe toevoegen’, klik daarop.

Klik op ‘Thema uploaden’ en daarna op ‘Bestand kiezen’, ga nu naar de locatie waar je het DIVI thema hebt opgeslagen en upload het thema naar je WordPress website, en klik daarna op ‘Activeren’.

Het DIVI thema staat nu op je WordPress website geïnstalleerd!

Het thema licentie activeren

Het thema draait nu op je website, en je ziet binnen WordPress aan de linkerkant ‘Divi’ staan, klik daarop. De opties voor het DIVI thema worden geopend en in het scherm staat een tabje met ‘updates’, klik daarop. Je kan een gebruikersnaam en API-sleutel invullen. Hoe kom je aan deze gegevens?

Ga naar de website elegantthemes (DIVI). Het kan zijn dat je nog ingelogd bent, anders log opnieuw in. Klik bovenin op ‘Account’ en ga dan naar ‘USERNAME & API KEY’. Op deze pagina zie je wat je gebruikersnaam is, en kan je een API-sleutel aanmaken door op de knop ‘GENERATE NEW API KEY’ te klikken.

De gebruikersnaam en API-sleutel vul je in op je WordPress website en daarna klik je op ‘wijzigingen opslaan’.

DIVI kan nu automatisch zijn updates binnenhalen.

Pin It on Pinterest

Shares