Wat is WordPress?

Wat is WordPress

Je hebt vast wel eens gehoord van WordPress? Maar wat is, en wat kun je ermee? WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk websites kunt bouwen. In het begin was dit voornamelijk bedoeld voor bloggers, maar doordat het zich snel heeft kunnen verder ontwikkelen is het vandaag de dag ook mogelijk om websites en webshops ermee te maken.

De voordelen van WordPress?

WordPress kent vele voordelen en is daarom erg bekend. Wereldwijd draait meer dan 30% van alle websites op WordPress.

Het is gebruiksvriendelijk

Je wordt makkelijk wegwijs doordat je aan de linkerkant een menu hebt, en aan de rechterkant de mogelijkheden.


Het biedt vele thema’s en plugins

Door de vele thema’s heb je de mogelijkheid om een website neer te zetten naar eigen smaak, het nadeel van thema’s is dat je soms moet betalen voor extra mogelijkheden. Hetzelfde geldt ook voor plugins. Er zijn heel veel plugins waardoor je bijvoorbeeld een inlogsysteem kan toevoegen aan je website, maar voor sommige functies moet je betalen.

Ben je op zoek naar goede thema’s of plugins? Kijk dan eens op de EnvatoMarket.

Het is responsive

WordPress is van zichzelf responsive en past zich automatisch aan het formaat van een tablet of smartphone. Er zijn vele thema’s beschikbaar die ook responsive zijn waardoor je website zich automatisch zal aanpassen aan een mobile device.

Responsive website

Winstgevende website laten maken?

Wil je een winstgevende website laten maken die goed wordt gevonden op het internet? Laat dan je website maken door FB Studio.