Selecteer een pagina
Binnen 5 minuten je WordPress website verhuizen naar een andere host
Gepubliceerd op: 13 mei 2021
Geplaatst door: Frank
Categorie: Reviews

Ben je ontevreden met je huidige hostingprovider, wil je de WordPress website lokaal (localhost) overzetten naar een server? Wat de reden ook mag zijn, ik ga je uitleggen hoe je binnen 5 minuten gemakkelijk een WordPress website kan verhuizen naar een andere host door middel van een plugin.

Backup plugin

Waar je de WordPress website gemakkelijk mee kan overzetten is de ‘All-in-One WP Migration‘ plugin. Met de plugin kan je websites verhuizen tot 256 MB. Een relatief standaard website met een paar blogberichten zou niet boven de 256 MB komen. Ook is het verhogen van de bestandsgrootte voor uploaden van 256 MB te verhogen, dat kan je doen door de .htaccess of de wp-config.php bestand aan te passen. Klik hier voor de instructie ervan.

WordPress website exporteren

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd ga je de website exporteren. Dat doe je door binnen je WordPress menu op ‘All-in-One WP Migration’ en dan op ‘Exporteer’ te klikken. Klik dan op ‘EXPORTEER NAAR’ en dan ‘BESTAND’. Er wordt een exportbestand gedownload die je kan gebruiken om je WordPress website te verhuizen.

WordPress website importeren

Wat je gaat doen is op de nieuwe host of server een kale WordPress installatie zetten, en daarbij installeer je weer de ‘All-in-One WP Migration’ plugin. Klik nadat je de plugin hebt geactiveerd op ‘All-in-One WP Migration’ en dan op ‘Importeer’. Upload het gemaakte exportbestand.

Nadat het importeren is gelukt ga je binnen WordPress naar ‘Instellingen’ en klik je op ‘Permalinks’. Klik ‘Berichtnaam’ aan en klik 2 keer op opslaan om problemen te voorkomen met de website.

Je WordPress website is overgezet!

Handig om te weten

  • De plugin vereist geen PHP extensies en werkt met alle PHP versies vanaf v5.2.
  • Het maakt niet uit welke php mysql driver je webserver heeft geïnstalleerd.
  • De plugin werkt niet bij WordPress websites met versie 3.3 (2012) of lager.

Pin It on Pinterest

Shares