DIVI voor WordPress, wat is het en wat kun je ermee?

Divi is een revolutionaire websitebouwer voor het WordPress-platform, ontwikkeld door Elegant Themes. Met Divi kunnen gebruikers op een intuïtieve manier prachtige websites bouwen, zonder enige programmeerkennis. Het onderscheidende kenmerk van Divi is de Divi Builder, een visuele interface waarmee je je website kunt ontwerpen en aanpassen met behulp van drag-and-drop-functionaliteit.

Wat is een WordPress-thema?

Een WordPress-thema is een verzameling bestanden die de vormgeving en functionaliteit van een WordPress-website bepalen. Het thema regelt de lay-out, kleuren, lettertypen, paginasjablonen en andere aspecten van de website. Het stelt je in staat om snel en eenvoudig het uiterlijk van je website aan te passen zonder dat je elke pagina apart hoeft te bewerken. Met Divi als WordPress-thema kun je je website verder aanpassen en uitbreiden met behulp van de Divi Builder.

Waarom Divi gebruiken?

Waarom Divi gebruiken?

Divi biedt talloze voordelen voor zowel beginners als ervaren webontwikkelaars. Hier zijn een paar redenen waarom je Divi zou moeten overwegen voor je volgende websiteproject:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Divi maakt het gemakkelijk om professioneel uitziende websites te maken zonder enige kennis van codering. Met de visuele bouwer en de vele vooraf ontworpen sjablonen kun je snel aan de slag.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Divi biedt onbeperkte mogelijkheden voor het aanpassen van je website. Je kunt elementen eenvoudig verplaatsen, stijlen wijzigen en complexe lay-outs maken met de Divi Builder.
  • Responsiviteit: Divi zorgt ervoor dat je website er op elk apparaat goed uitziet. Het responsieve ontwerp past automatisch de lay-out aan op basis van het schermformaat, waardoor je gebruikers een optimale ervaring krijgen, ongeacht of ze je website bekijken op een desktop, tablet of smartphone.

De kracht van de Divi Builder

De Divi Builder is het hart van Divi en biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit bij het bouwen van je website. Met de Divi Builder kun je elementen eenvoudig slepen en neerzetten op je pagina, secties toevoegen, kolommen opzetten en de inhoud op elke gewenste manier vormgeven. Je hebt volledige controle over de lay-out, de stijl en het gedrag van je website-elementen. Met de Divi Builder kun je in realtime zien hoe je wijzigingen eruitzien, zonder dat je steeds hoeft te schakelen tussen het bewerkings- en voorbeeldmodus.

Hoe werkt DIVI

Wat kost Divi?

Divi is beschikbaar via een abonnementsmodel. Je kunt kiezen uit twee verschillende plannen: het Yearly Access-plan en het Lifetime Access-plan. Het Yearly Access-plan kost $89 per jaar en geeft je toegang tot alle Elegant Themes-producten, inclusief Divi en de Extra-theme. Het Lifetime Access-plan kost eenmalig $249 en biedt levenslange toegang tot alle producten en toekomstige updates van Elegant Themes. Beide plannen bieden onbeperkte websitegebruik en premium ondersteuning.

Klik hier om naar DIVI te gaan.

Divi en webshops: een perfecte match?

Ja, je kunt zeker een webshop maken met Divi. Divi heeft ingebouwde functionaliteit voor het maken van e-commercewebsites. Met behulp van de Divi Builder kun je productpagina’s ontwerpen, categorieën maken, productfilters toevoegen en nog veel meer. Bovendien is Divi compatibel met populaire e-commerce-plugins zoals WooCommerce, waardoor je een volledig functionele webshop kunt bouwen met alle benodigde functies voor het beheren van producten, betalingen en verzending.

Hoe installeer je Divi?

Het installeren van Divi is een eenvoudig proces:

  1. Log in op je WordPress-dashboard.
  2. Ga naar ‘Appearance’ (Weergave) en klik op ‘Themes’ (Thema’s).
  3. Klik op ‘Add New’ (Nieuwe toevoegen) en vervolgens op ‘Upload Theme’ (Thema uploaden).
  4. Kies het Divi-thema (het zip-bestand dat je hebt gedownload) en klik op ‘Install Now’ (Nu installeren).
  5. Zodra de installatie is voltooid, activeer je het Divi-thema.

Elegant Themes: de makers van Divi

Elegant Themes is het bedrijf achter Divi en vele andere populaire WordPress-thema’s en -plugins. Het is opgericht in 2008 en staat bekend om zijn hoogwaardige ontwerpen en gebruiksvriendelijke producten. Elegant Themes heeft een solide reputatie opgebouwd in de WordPress-community en biedt uitstekende klantenondersteuning en regelmatige updates voor hun producten.

Kopstuk 8: De geschiedenis van Elegant Themes

Elegant Themes bestaat al meer dan een decennium en heeft in die tijd een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf is opgericht door Nick Roach en begon oorspronkelijk met het aanbieden van premium WordPress-thema’s. Divi, gelanceerd in 2013, betekende een keerpunt voor Elegant Themes en werd al snel hun vlaggenschipproduct. Sindsdien heeft Divi wereldwijd erkenning gekregen en is het uitgegroeid tot een van de meest populaire websitebouwers voor WordPress.